Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z czerwonej kapusty Celiny

Baza najlepszych przepisów na surówki i sałatki. Dziś przepis na surówkę z czerwonej kapusty Celiny. Aby ją wykonać będziesz potrzebować: czerwonej kapusty, jabłka, cebuli i oliwy z oliwek.  
 

Składniki:

  • 1/2 główki kapusty czerwonej
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • natka pietruszki
 

Sposób wykonania:

  1. Z kapusty oderwać wierzchnie twarde liście.
    Resztę drobno poszatkować.
    Skropić sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek.
    Następnie obraną cebule drobno posiekać i wrzucić do kapusty,
    Obrane jabłko zetrzeć na tarce i również dodać do kapusty.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *