Surówka z kapusty pekińskiej i banana
Surówka z kapusty pekińskiej i banana4.67 out of 5 based on 118 voters.
Składniki:
- 1 kapusta pekińska
- 2 banany
- 40 g płatków migdałowych
- sok z 1 cytryny
- 4 łyżki oleju
- sól
- cukier
Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować, odcisnąć powstały sok.
Natomiast banan obrać i pokroić na plasterki, dodać do kapusty .
Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą oraz cukrem i polać sałatkę.
Całość delikatnie przemieszać i posypać płatkami migdałowymi.
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: czwartek, 02, czerwiec 2011 01:13
- Jacek Sawicki
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing