Surówka z kapusty i marchewki
Surówka z kapusty i marchewki 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 1 mała główka kapusty
- 4 duże marchewki
- 4-5 łyżek oleju
- sól
- pieprz
- kwasek cytrynowy
- cukier
- kminek
Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować, obraną marchew zetrzeć na tarce.Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Skropić olejem i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym. Posypać kminkiem.
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: czwartek, 29, wrzesień 2011 11:34
- Jolanta Majer
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing