Surówka z kapusty i kukurydzy Poli
Surówka z kapusty i kukurydzy Poli 0 out of 5 based on 0 voters.
Zastanawiasz się jaką surówkę przygotować dziś na obiad? Wypróbuj nasz przepis na pyszną surówkę z kapusty i kukurydzy. Przepis zawiera: białą i czerwoną kapustę, kukurydzę, koperek oraz oliwę z oliwek.
Składniki:
- ½ główki białej kapusty
- ½ główki czerwonej kapusty
- ½ puszki kukurydzy
- 1 pęczek koperku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Z białej kapusty oderwać zewnętrzne zdrewniałe liście.Z czerwoną kapustą postąpić tak samo.Wówczas obie kapusty drobno poszatkować.Kukurydzę odsączyć z zalewy a koperek posiekać.Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i przełożyć do salaterki.Oliwę z oliwek wymieszać z sosem sojowym.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: czwartek, 14, maj 2015 03:51
- Monia
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing