Surówka z białej kapusty Matyldy
Surówka z białej kapusty Matyldy0 out of 5 based on 0 voters.
Niech w Twoim domu zawsze goszczą pyszne i zdrowe surówki. Surówka z białej kapusty Matyldy. Aby ją przyrządzić oprócz kapusty potrzebujesz: marchewki, kminku i oliwy z oliwek.
Składniki:
- 0,5 kg kapusty kiszonej
- 1 marchewka
- 1 cebula
- 2 łyżeczki kminku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Kapustę drobno poszatkować, usuwając zewnętrzne zdrewniałe liście.Następnie obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Cebulę obrać i drobno posiekać.Natomiast obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Wszystkie składniki wrzucić do miski.Dodać sparzony wrzątkiem kminek.Skropić całość oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać.Na sam koniec doprawić do smaku cukrem oraz pieprzem.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: wtorek, 27, wrzesień 2016 04:57
- Monia
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing