Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z białej kapusty Matyldy

Niech w Twoim domu zawsze goszczą pyszne i zdrowe surówki. Surówka z białej kapusty Matyldy. Aby ją przyrządzić oprócz kapusty potrzebujesz: marchewki, kminku i oliwy z oliwek.  
 

Składniki:

  • 0,5 kg kapusty kiszonej 
  • 1 marchewka
  • 1 cebula 
  • 2 łyżeczki kminku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki oliwy z oliwek 
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Kapustę drobno poszatkować, usuwając zewnętrzne zdrewniałe liście.
    Następnie obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę obrać i drobno posiekać.
    Natomiast obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wszystkie składniki wrzucić do miski.
    Dodać sparzony wrzątkiem kminek.
    Skropić całość oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać.
    Na sam koniec doprawić do smaku cukrem oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *