Sum duszony z kwaśnym jabłkiem
Sum duszony z kwaśnym jabłkiem 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 80 dag filetów suma
- 40 dag kwaśnych jabłek
- ½ szkl śmietany
- 1 łyżka masła
- sok z ½ cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- szczypta cukru
- sól
- pieprz
Sposób wykonania;
Filety podzielić na mniejsze porcje, które skropić sokiem z cytryny i odstawić na godzinę.
W między czasie obrać jabłka i pokroić je na ćwiartki usuwając gniazda nasienne.
Następnie do rondla z rozgrzanym masłem włożyć rybę oraz jabłka.
Całość doprawić do smaku solą i dusić na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
Pod koniec duszenia wlać śmietanę i doprawić do smaku pieprzem oraz cukrem.
Przed podaniem udekorować natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: środa, 20, luty 2013 09:21
- Klaudia Ziomek
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla