Stek z tuńczyka w ziołach

30916
com_content.article
(Oddano 132 głosów z średnią 4.61 z 5)
Stek z tuńczyka w ziołach4.61 out of 5 based on 132 voters.


Składniki:


Stek Tunczyk

    • 4 steki z tuńczyka
  • Marynata:
    • ½ szklanka oliwy
    • sok z 1 cytryny
    • 2 łyżki posiekanego oregano
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Składniki marynaty dokładnie wymieszać, natrzeć nimi steki z tuńczyka, odstawić do lodówki na 4 godziny. Steki obsączyć z nadmiaru marynaty, ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej folią. Piec po 5 minut z każdej strony w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Podawać z frytkami, ryżem, białym pieczywem i ulubionymi dodatkami.
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi