Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek z antylopy w sosie pieprzowo śmietanowym

Składniki:

  • steki z mięsa antylopy
  • mąka
  • sól czosnkowa
  • 2 łyżki oleju
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżka zielonego pieprzu konserwowanego
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany kremowej

Sposób przyrządzenia:
W mocnej torbie plastikowej umieścić steki, dodać odpowiednią ilość mąki i soli czosnkowej, wstrząsając torbą dokładnie obtoczyć w tej mieszance steki. Na patelni rozgrzać olej, ze steków strząsnąć nadmiar mąki, smażyć aż steki będą rumiane. Dodać liść laurowy i zielony pieprz, smażyć 1 minutę, dodać śmietanę, wymieszać, podgrzać do granicy wrzenia i podawać po skorygowaniu smaku przyprawami.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *