Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Stek wołowy na grilla

Składniki:

    • 4 steki wołowe bez kości
    • ¼ szklanki oliwy z oliwek
    • 3-4 ząbki czosnku
    • 2 łyżki octu winnego
    • 25 dkg pieczarek
    • 3 ziemniaki
    • 10 dkg małych marchewek/ mogą być mrożonki/
    • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Zmiażdżony czosnek wymieszać z octem, i przyprawami, posmarować mięso odstawić na 25 minut. Grillować 20 minut. Ziemniaki ugotować, pokroić na plastry, pieczarki pokroić na ćwiartki, marchewki rozmrozić. Warzywa podpiec na grillu i podawać z mięsem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *