Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z papryką i krewetkami

Składniki:

  • 250 g krewetek
  • 1 cebula
  • ½ czerwonej papryki
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • 400 g spaghetti
  • 50 ml białego wina
  • 1 łyżka posiekanej  natki pietruszki
  • pieprz

Sposób wykonania:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
W między czasie posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanej oliwę, po czym dodać paprykę pokrojoną w paski.
Doprawić do smaku solą i dusić do miękkości.
Następnie krewetki obsmażyć na oliwie i zalać je winem.
Doprawić do smaku solą i trzymać jeszcze  na ogniu 3 minuty.
Po tym czasie dodać paprykę z cebulą.
Doprawić  do smaku pieprzem.
Powstałym sosem polać spaghetti przed podaniem i posypać posiekaną natką pietruszki.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *