Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z bazylią i natką

 

Składniki:

 

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 dag żółtego startego sera
  • ½ szkl oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Do miseczki wrzucić posiekaną bazylię oraz natkę pietruszki.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz starty na tarce żółty ser.
Skropić całość oliwą i dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Po odcedzeniu z wody wymieszać go z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *