Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos śmietanowy z natką pietruszki

Prosty przepis na śmietanowy sos z natką pietruszki, który podkreśli smak Twoich potraw. Do jego wykonania potrzebujesz: kwaśnej i słodkiej śmietany, czosnku, parmezanu oraz natki pietruszki. 
 

Składniki:

  • 50 g kwaśnej śmietany 12%
  • 2 łyżki śmietany kremówki 36%
  • 3 łyżki tartego sera parmezan 
  • 1 ząbek czosnku
  • ½  natki pietruszki
  • sól 
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przelać kwaśną śmietanę oraz śmietanę kremówkę.
    Dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę. 
    Dodać jeszcze starty na tarce parmezan.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 
     
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *