Sos śmietanowy z natką pietruszki
Sos śmietanowy z natką pietruszki0 out of 5 based on 0 voters.
Prosty przepis na śmietanowy sos z natką pietruszki, który podkreśli smak Twoich potraw. Do jego wykonania potrzebujesz: kwaśnej i słodkiej śmietany, czosnku, parmezanu oraz natki pietruszki.
Składniki:
- 50 g kwaśnej śmietany 12%
- 2 łyżki śmietany kremówki 36%
- 3 łyżki tartego sera parmezan
- 1 ząbek czosnku
- ½ natki pietruszki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do miski przelać kwaśną śmietanę oraz śmietanę kremówkę.Dokładnie wymieszać.Wówczas dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Dodać jeszcze starty na tarce parmezan.Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 27, styczeń 2016 04:47
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny