Sos z tuńczyka z kaparami
Sos z tuńczyka z kaparami 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- łyżka sosu sojowego
- łyżka wódki
- ½ szkl. majonezu
- łyżka zielonego pieprzu
- łyżeczka kaparów
Sposób wykonania:
-
Tuńczyka rozdrobnić widelcem po czym dodać do niego majonez, wódkę, kapary oraz pieprz.
Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitego sosu.
Przed podaniem schłodzić go w lodówce.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 07, sierpień 2013 05:59
- Ewelina Bogota
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny