Sos z sera owczego z orzechami
Sos z sera owczego z orzechami 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 1 łyżeczka masła
- ½ szkl oleju z pestek winogron
- 10 dag startego owczego sera
- 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 3 ząbki czosnku
- kilka listków bazylii
- szczypta majeranku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Obrany czosnek, listki bazylii dokładnie zmiksować z dodatkiem soli.
Następnie dodać masło, orzechy oraz starty ser.
Nadal miksować stopniowo wlewając olej.
Miksować do uzyskania jednolitego sosu.
Można jeszcze doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy serowe
- Opublikowano: piątek, 15, luty 2013 12:23
- Agata Ozga
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny