Sos z mięsa mielonego Kornela

35395
com_content.article
(Oddano 0 głosów z średnią 0 z 5)
Sos z mięsa mielonego Kornela0 out of 5 based on 0 voters.


Spróbuj przygotować pyszny sos z mięsa mielonego, który potem możesz wykorzystać np. do spaghetti. Do jego wykonania potrzebujesz: mięsa wieprzowego, czosnku, cebuli i koncentratu pomidorowego. 
 

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa wieprzowego 
  • 1 szt cebula
  • 2 ząbki czosnku 
  • 200 ml koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz 
 
Sos Z Miesa Mielonego Kornela

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę drobno posiekać.
    Natomiast czosnek przecisnąć przez praskę.
    Razem wrzucić ma patelnie z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Gdy lekko się zeszklą dodać mięso wieprzowe.
    Razem przesmażyć na średnim ogniu.
    Wówczas dodać koncentrat pomidorowy.
    Całość wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Trzymać jeszcze chwilę na ogniu, aż powstanie gesty sos.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi