Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z jajkiem i twarożkiem

 

Składniki:

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 łyżka oleju
  • 2 dag chudego twarożku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Sposób wykonania:

  1. Ugotowane jajka przekroić na połówki i wydrążyć  z nich żółtka.
    Do żółtek dodać twarożek, musztardę oraz olej.
    Całość dokładnie utrzeć na gładką pastę.
    Wówczas doprawić do smaku sosem sojowym oraz sokiem z cytryny.
    Następnie dodać posiekane białko i szczypiorek.
    Ponownie wymieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *