Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z jabłkiem i migdałami

Składniki:

  • ½ szkl cukru
  • 1 winne jabłko
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • 3 suszone śliwki
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • sól
  • cukier

Sposób wykonania:
Obrane jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach po czym wymieszać go z chrzanem.
Następnie dodać oliwę z oliwek oraz sok z cytryny, połączyć.
Dodać posiekane migdały oraz śliwki, wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Na koniec rozprowadzić winem.
Schłodzić w lodówce przynajmniej godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *