Sos z czerwonego wina z rodzynkami i cynamonem
Sos z czerwonego wina z rodzynkami i cynamonem 4.25 out of 5 based on 4 voters.
Składniki:
- 1 szkl czerwonego wytrawnego wina
- 1/3 szkl cukru
- 5 dag rodzynków
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- ½ szkl wody
- szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
Sposób wykonania:
Do rondelka wlać wino.
Dodać skórkę z cytryny, cynamon oraz cukier.
Wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Wówczas dodać mąkę wymieszaną z wodą i cały czas mieszając gotować do zgęstnienia sosu.
Na koniec wrzucić opłukane pod bieżącą rodzynki i ostatni raz zgotować.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 12, luty 2013 09:32
- Ryszard Zawiślak
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny