Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos pieprzowy do warzywnych przekąsek

Pyszny sos pieprzowy idealny do warzywnych przekąsek. Aby go wykonać potrzebujesz: majonezu, musztardy, pieprzu ziarnistego i syczuańskiego. 
 

Składniki:

  • 250 g majonezu 
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 10 g pieprzu czarnego ziarnistego
  • 5 g pieprzu syczuańskiego 
  • 1 łyżka soku z cytryny 
  • szczypta soli

Sposób wykonania:

  1. Do moździerza wsypać pieprz ziarnisty.
    Dodać do niego pieprz syczuański oraz szczyptę soli.
    Całość dokładnie rozgnieść.
    Następnie przesypać całość do majonezu.
    Dodać jeszcze musztardę oraz sok z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać na gładki, jednolity sos.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *