Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos owocowy z porto

Składniki:

  • 2 pomarańcze
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka galaretki porzeczkowej
  • ½ szkl porto
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta suszonego imbiru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Wino wymieszać z sokiem z cytryny i pomarańczy.
Wrzucić jeszcze startą z nich skórkę oraz galaretkę porzeczkową.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Cukier można zstąpić miodem.
Następnie gotować na małym ogniu około 5 minut.
Po tym czasie odstawić sos do ostygnięcia po czym dodać musztardę.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *