Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos majonezowo – chrzanowy z jajkiem

 

Składniki:

 

  • 1 szkl majonezu
  • 1 szkl gęstej kwaśnej śmietany
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • cukier puder
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:
Żółtka wyjąć od białek po czym dodać do nich musztardę oraz sok z cytryny, utrzeć.
Wówczas dodać majonez, lekko spienioną śmietanę, wymieszać.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem pudrem oraz sokiem z cytryny.
Na sam koniec dodać drobno posiekane białka i przelać sos do sosjerki.
Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *