Sos koperkowy Marleny
Sos koperkowy Marleny5.00 out of 5 based on 1 voters.
Pychotka.pl gorąco poleca sprawdzone przepisy na pyszne sosy. Dziś przepis na sos z koperkiem w roli głównej. Do wykonania naszego sosu będziesz potrzebować: koperku, jogurtu naturalnego, czosnku i śmietany.
Składniki:
- 1 duży pęczek koperku
- 1 małe op jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki śmietany 9%
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do miseczki przelać jogurtu naturalny.Jogurt naturalny można zastąpić jogurtem greckim.Dodać do niego śmietanę i sok z cytryny.Całość dokładnie wymieszać.,Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do sosu.Dodać jeszcze sok z cytryny i ponownie wymieszać.Na koniec koperek drobno poszatkować i wrzucić do sosu.Wszystkie składniki połączyć ze sobą.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 03, czerwiec 2015 06:03
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny