Sos jajeczny ze szczypiorkiem
Sos jajeczny ze szczypiorkiem 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 łyżka oleju
- 2 ag chudego twarożku
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
Sposób wykonania:
-
Z jajka wyjąć żółtka, które rozgnieść widelcem.
Dodać do nich olej, twarożek oraz musztardę.
Całość dokładnie utrzeć.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny i sosem sojowym.
Na sam koniec dodać posiekane białko i szczypiorek, połączyć..
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 16, grudzień 2013 10:34
- Karolina Pacia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny