Sos do jajek- musztardowy
Sos do jajek- musztardowy 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki ketchupu
- 4 łyżki posiekanej drobno naci pietruszki oraz szczypiorku
- 1/2 szklanki maślanki
- pieprz, sól
- ostra papryka
- ocet owocowy
Sposób wykonania:
-
Musztardę wymieszać z ketchupem.
Nie przerywając mieszania dodawać stopniowo maślankę.
Gdy składniki się połączą dodać jeszcze posiekaną zieleninę.
Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i octem owocowym.
Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut przed podaniem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 15, październik 2013 11:26
- Kinga Marszałek
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny