Sos czosnkowy z koperkiem Julki
Sos czosnkowy z koperkiem Julki0 out of 5 based on 0 voters.
Przepis na znakomity sos czosnkowy z dodatkiem koperku. Aby go wykonać potrzebujesz jeszcze: majonezu, śmietany i jogurtu naturalnego.
Składniki:
- 4 ząbki czosnku
- ½ pęczka świeżego koperku
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- 1 łyżka majonezu
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do miski przełożyć jogurt naturalny, kwaśną śmietanę i majonez.Całość dokładnie wymieszać.Wówczas dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Jeśli nie posiadamy praski czosnek wystarczy bardzo drobno posiekać.Dodać jeszcze posiekany drobno koperek.Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: sobota, 23, wrzesień 2017 16:46
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny