Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos czosnkowy z koperkiem Julki

Przepis na znakomity sos czosnkowy z dodatkiem koperku. Aby go wykonać potrzebujesz jeszcze: majonezu, śmietany i jogurtu naturalnego. 
 

Składniki:

  • 4 ząbki czosnku
  • ½ pęczka świeżego koperku 
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany 
  • 1 łyżka majonezu
  • sól 
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przełożyć jogurt naturalny, kwaśną śmietanę i majonez.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Wówczas dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Jeśli nie posiadamy praski czosnek wystarczy bardzo drobno posiekać.
    Dodać jeszcze posiekany drobno koperek.
    Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *