Sos czosnkowo-koperkowy Olgi
Sos czosnkowo-koperkowy Olgi0 out of 5 based on 0 voters.
Przepisy na sosy, warte spróbowania. Dziś przepis na pyszny sos czosnkowo-koperkowy Olgi. Aby go przygotować potrzebujesz: czosnku, koperku, majonezu i jogurtu naturalnego.
Składniki:
- 3 ząbki czosnku
- ½ pęczka koperku
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ łyżeczki chilii
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Do miseczki przełożyć jogurt naturalny.Dodać do niego majonez i razem wymieszać.Następnie dodać sok z cytryny oraz chilii.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do sosu.Wrzucić jeszcze posiekany koperek.Całość dokładnie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy czosnkowe
- Opublikowano: środa, 15, kwiecień 2015 03:37
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny