Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos chrzanowy na zasmażce

 

Składniki:

  •  2 łyżki masła
  •  1,5 łyżki mąki
  •  1 szkl. bulionu
  •  1 szkl. śmietany
  •  1 szkl. startego chrzanu
  •  50 g płatków migdałowych
  •  szczypta cukru
  •  1 łyżka soku z cytryny
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Masło rozgrzać na patelni po czym przesmażyć na nim mąkę.
    Wówczas rozprowadzić ją wywarem.
    Cały czas mieszać do zgęstnienia zasmażki.
    Następnie wlać śmietanę i dodać płatki migdałowe.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Nadal trzymać na małym ogniu do zgęstnienia sosu.
    Na sam koniec dodać jeszcze chrzan i wymieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *