Sos brzoskwiniowy z likierem
Sos brzoskwiniowy z likierem5.00 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 15 dag orzechów włoskich
- łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki likieru grand marnier
- 8 brzoskwiń
- cukier
- sól
Sposób wykonania:
Orzechy zalać likierem oraz sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut.
W między czasie obrać brzoskwinie, pokroić na mniejsze kawałki, usuwając pestki i dokładnie je zmiksować.
Wówczas dodać orzechy i jeszcze raz zmiksować.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz cukier.
Schłodzić w lodówce.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 03, kwiecień 2013 05:57
- Celina Nocoń
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny