Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos borówkowo-żurawinowy

Składniki:

  • ½ szkl dżemu żurawinowego
  • ½ szkl dżemu z borówek
  • kilka śliwek z zalewy octowej
  • 2 łyżki sosu z zalewy ze śliwek
  • 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżka powideł śliwkowych
  • 1 łyżka powideł z płatków róży

Sposób wykonania:
Śliwki przekroić na połówki, usunąć pestki i jeszcze raz przekroić na mniejsze kawałki.
Dodać o nich dżem z żurawin i borówek oraz odrobinę zalewy w której moczyły się śliwki.
Wymieszać i dodać jeszcze kandyzowaną skórkę, powidła śliwkowe i powidła różane.
Całość dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *