Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone ziemniaczki z orzechami

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 5 białek
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • olej
  • tarta bułka
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Ziemniaki ugotować po czym je odcedzić i zemleć.
    Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać ją do ziemniaków.
    Wrzucić jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz posiekane orzechy.
     Całość delikatnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy formować małe kuleczki, które smażyć na głębokim oleju aż się zarumienią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *