Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone krewetki z czosnkiem

Prosty przepis dla miłośników owoców morza, jak i tych którzy zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Dziś przepis na smażone krewetki z czosnkiem. Do ich wykonania potrzebujesz: krewetek, czosnku, masła i przypraw. 
 

Składniki:

  • 30 dag dużych mrożonych krewetek 
  • 10 dag masła
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Krewetki rozmrozić.
    Następnie osuszyć je na papierowym ręczniku. 
    Natomiast do miseczki przełożyć miękkie masło.
    Obrany czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić go do masła.
    Dodać jeszcze szczyptę soli i pieprzu do smaku.
    Całość dokładnie utrzeć na gładkie masło.
    Wówczas czosnkowe masło przełożyć na patelni i rozgrzać.
    Wrzucić na niego krewetki i smażyć na złoto ze wszystkich stron przez kilka minut.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *