Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka z niespodzianką

 
 

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • 400 g mielonego mięsa wieprzowego
  • mała czerwona cebula
  • czubata łyżeczka suszonego oregano
  • 4 łyżeczki octu balsamicznego
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Papryki dokładnie umyć.
    Następnie przekroić je wzdłuż na połówki.
    Delikatnie wydrążyć  z nich gniazda nasienne.
    Powstałe łódeczki skropić oliwą z oliwek i posypać solą oraz pieprzem.
    Natomiast obraną cebulę posiekać i wrzucić do mięsa mielonego.
    Dodać jeszcze ocet balsamiczny oraz oregano.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym nadzieniem wypełnić połówki papryki.
    Ułożyć je na blasze.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 45 minut.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *