Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik z pianką bezową

Składniki:

  • 2, 5 szkl. mąki
  • 2 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 jaj
  • 2 łyżki śmietany
  • 2/3 kostki margaryny
  • 800 g twarogu
  • 1 op. budyniu waniliowego
  • ½ szkl. oleju
  • sok z 1 cytryny
  • 2 szkl. mleka
     

Sposób wykonania:

  1. Margarynę posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, śmietanę oraz cukier.
    Całość dokładnie zagnieść i wyłożyć dno wysmarowanej tłuszczem blachy.
    Następnie do sera dodać budyń, sok z cytryny, mleko, oraz jajka ubite z 1 szklanką cukru.
    Całość dokładnie wymieszać i wylać na ciasto.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 1 godziny.
    Po tym czasie na wierzch ciasta wyłożyć białka ubite z ½ szkl. cukru i ponowie wstawić do piekarnika na około 15 minut.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *