Sernik mojej siostry
Sernik mojej siostry 3.00 out of 5 based on 14 voters.
Składniki:
- 1 kg półtłustego sera twarogowego
- 1 kostka masła
- 8 żółtek
- 1 ½ szkl cukru
- ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 budyń waniliowy
- 6 białek
- tłuszcz i bułka tarta
Sposób wykonania:
-
Do sera dodać masło i całość dokładnie utrzeć.
Wówczas dodać budyń w proszku oraz proszek do pieczenia i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Następnie żółtka zmiksować z dodatkiem cukru i przełożyć do serowej masy.
Na sam koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około godziny.
Liczba porcji: 10
- Szczegóły
- Kategoria: Sernik
- Opublikowano: piątek, 26, kwiecień 2013 05:23
- Katarzyna Gawron
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy