Składniki:
- 1 kg półtłustego sera twarogowego
- 1 kostka masła
- 8 żółtek
- 1 ½ szkl cukru
- ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 budyń waniliowy
- 6 białek
- tłuszcz i bułka tarta
Sposób wykonania:
- Do sera dodać masło i całość dokładnie utrzeć.
Wówczas dodać budyń w proszku oraz proszek do pieczenia i jeszcze raz dokładnie wymieszać.
Następnie żółtka zmiksować z dodatkiem cukru i przełożyć do serowej masy.
Na sam koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około godziny.
Liczba porcji: 10
1 comment for “Sernik mojej siostry”