• 2 serki Brie
  • 1 mały chlebek (0,5 kg) na zakwasie (wiejski)
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka mielonego chili
  • ½ łyżeczki musztardy w proszku
  • ½ łyżeczki sproszkowanego czosnku
  • ½ łyżeczki cukru

Sposób przyrządzenia:
Z chleba wykroić 2 plastry o grubości około 2,5 cm każdy, posmarować masłem, posypać częścią wymieszanych przypraw. Na każdym plastrze chleba ułożyć serek obrany ze skórki, posypać resztą przypraw. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 20 – 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Gdy ser się rozpłynie na chlebie plastry kroić w kliny i podawać gorące.
 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi