Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Segedyńska zupa z karpia

Składniki:

  • 3 kg karpia
  • 50 dkg cebuli
  • 30 g mielonej papryki
  • sól


Sposób przyrządzenia:

Ryby wyfiletować, dokładnie umyć. Pozostałe po filetowaniu części ryb tj. kręgosłup. Głowę, ogon zalać wodą, dodać pokrojoną w plastry cebulę, doprowadzić do wrzenia. Gdy wywar zacznie wrzeć dodać paprykę w proszku i gotować powoli 90 minut. Po tym czasie wywar przecedzić, przyprawić solą do smaku, dodać podzielone na porcje filety z karpia i powoli gotować około 30 minut, nie mieszać podczas gotowania. Mieszanie zastępujemy wstrząsaniem rondla. Podawać z białym pieczywem.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Leszlo

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *