Schab pieczony w kminku Natalii
Schab pieczony w kminku Natalii0 out of 5 based on 0 voters.
Pobudź swój apetyty i przygotuj znakomity schab pieczony w kminku Natalii. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: schabu, oliwy z oliwek, tymianku, kminku i rozmarynu.
Składniki:
- 1 kg schabu
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki kminku
- 1 łyżka tymianku
- 1 łyżka rozmarynu
- sól gruboziarnista
- pieprz grubo zmielony

Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.Dodać do niej kminek, tymianek oraz rozmaryn.Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Wstawić do lodówki na całą noc.Następnego dnia wstawić schab do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 8
- Szczegóły
- Kategoria: Schab
- Opublikowano: wtorek, 17, maj 2016 03:48
- Monia