Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka śledziowa z grzybami

Skład:
– 30 dag filetów śledziowych „matiasów”
– 2 łyżki marynowanych grzybów, najlepiej leśnych (mogą też być pieczarki)
– łyżka marynowanych cebulek
– kawałek kolorowej papryki
– 3 łyżki oleju
– odrobina świeżego koperku

Wykonanie:
Filety dokładnie opłukać w zimnej wodzie, jeśli mają być mniej słone, można je pozostawić w wodzie na 1-2 godziny.
Filety dokładnie osączyć, pokroić na nieduże kawałki, paprykę umyć, pokroić na paski,
Większe grzyby pokroić na kawałki, cebulki na cienkie pół-plasterki.
Rozdrobnione składniki sałatki wymieszać, polać olejem, posypać koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *