Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z rzodkiewką, pomidorem i cebulą

 

Składniki:

  •  4 pomidory
  •  2 pęczki rzodkiewek
  •  1 główka sałaty
  •  1 cebula
  •  1 łyżka oleju sałatkowego
  •  sok z cytryny
  •  kwaśna śmietana
  •  sól
  •  szczypiorek

Sposób wykonania:

  1. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić na cząstki.
    Następnie rzodkiewki pokroić w plasterki, cebulę w krążki a sałatę porwać na mniejsze kawałki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Śmietanę wymieszać z olejem i sokiem z cytryny.
    Doprawić do smaku solą i powstałym sosem polać sałatkę.
    Na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *