Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z papryką i tuńczykiem

 

Składniki:

  • 10 dag ryżu
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 puszka tuńczyka
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 10 oliwek
  • ½ szkl majonezu
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu, wówczas go odcedzić, przełożyć do salaterki i odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie tuńczyka rozdrobnić widelcem, paprykę pokroić kosteczkę a cebulę posiekać.
    Przełożyć składniki  do ryżu.
    Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone oliwki.
    Zalać całość majonezem i dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *