Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z ogórka i rzodkiewek

Składniki:

  • 2/3 szklanki ryżu
  • ½ świeżego ogórka
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 cebula
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 3 łyżki octu winnego czerwonego
  • sól
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka koperku
  • pieprz czarny mielony
  • 1 łyżka musztardy

    Sposób wykonania:
    Ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    Następnie ogórka i rzodkiewki pokroić w plasterki, marchewkę zetrzeć na tarce a cebulę posiekać.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie olej wymieszać z octem winnym, kurkumą, posiekanym koperkiem, musztardą oraz solą i pieprzem.
    Powstałym sosem polać sałatkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *