Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałata z zielonymi szparagami

Składniki:

  • po kilka listków różnych sałat
  • 1 awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 pęczek  zielonych szparagów
  • 4 truskawki
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Do truskawek dodać oliwę, ocet balsamiczny, sól oraz pieprz,
Całość dokładnie zmiksować na gładką masę.
Natomiast szparagi ugotować w osolonej wodzie a sałatę porwać na mniejsze kawałki.
Sałatę ułożyć w półmisku, na niej rozłożyć szparagi pokrojone na mniejsze kawałki oraz obrane awokado pokrojone w kostkę.
Całość skropić sokiem z cytryny i polać sosem truskawkowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *