Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Salceson z grzybów

Składniki:


  • 20 dag świeżych grzybów,
  • 2 cebule,
  • 5 jaj gotowanych na twardo,
  • 2 jaja surowe,
  • 10 dag boczku,
  • 1/2 łyżki oleju,
  • 1/2 łyżki kminku,
  • pieprz, sól

Sposób przyrządzenia:
Grzyby gotować w posolonej wodzie ok. 10 min, grzyby, cebulę posiekaną i podsmażoną, jajka na twardo i resztę składników wymieszać bardzo dokładnie, dodać boczek drobno pokrojony, uformować kulę zawinąć w gazę, gotować w osolonej wodzie ok. 15 min., włożyć między dwie deseczki obciążyć, wystudzić, kroić w plasterki, polewać kwaśną śmietaną, dekorować grzybami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *