• 40 dkg makaronu kokardki (Farfalle)
  • 2 małe pomidory
  • ½ czerwonej cebuli
  • 8 marynowanych pieczarek
  • 20 dkg szynki ideałem byłaby Parmeńska
  • 25 dkg sera mozzarella
  • 1 marynowana zielona papryka
  • kilka posiekanych listków bazylii

Dressing:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego (można więcej)
  • 1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego


Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dressingu zmiksować. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, obsączyć. Pieczarki pokroić w plastry. Pozostałe składniki sałatki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki polać sosem, wymieszać, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi