Aromatyczny panga czerwona z grilla
Aromatyczny panga czerwona z grilla4.58 out of 5 based on 433 voters.
Składniki:
- ½ kg filetów z pangi
- cytryna
- łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- kilka listków świeżej bazylii
- 3 łyżki oliwy
- sól, biały pieprz
Sposób przyrządzenia:
Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć i przyprawić solą i pieprzem. Pietruszkę i obrany czosnek bardzo drobno posiekać. Dodać oliwę, sok z cytryny i posiekaną bazylię. Całość wymieszać. Powstałym sosem natrzeć rybę. Cytrynę sparzyć, pozostawić do dekoracji. Rybę piec na ruszcie po 3 minut z każdej strony. Podawać obłożone plasterkami świeżej cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby z grilla
- Opublikowano: piątek, 22, czerwiec 2007 11:31
- Teresa
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla