Filet z pangi z pomidorkami pieczony na grillu
Filet z pangi z pomidorkami pieczony na grillu4.44 out of 5 based on 137 voters.
Składniki:
-
- 4 filety z pangi po 20 dkg każdy
- 20 pomidorków koktajlowych pokrojonych na połowę
- 4 łyżeczki szczypiorku
- oliwki
- 4 łyżeczki masła
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Na odpowiednio dużym kawałku folii ułożyć przygotowane porcje ryby, obłożyć je pomidorami i oliwakmi, posypać czosnkiem. Na każdej położyć 1 łyżeczkę masła. Folię zawinąć tworząc szczelny pakiet. Piec na dobrze nagrzanym grillu przez 5 minut, folię ostrożnie rozwinąć i piec kolejne 8 minut aż nadmiar sosu odparuje.
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby z grilla
- Opublikowano: poniedziałek, 26, marzec 2012 12:15
- Renata Wypasek
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla